| Magdalena Górecka

Upieczone babeczki jajeczne. Superfood zdrowe odżywanie żywienie dieta fit dietetyka

Babeczki jajeczne – przepis

Każdy z nas szuka dobrego patentu na szybkie, pyszne ale i zdrowe posiłki. Ponieważ dostaję sporo zapytań o receptury posiłków pojawiające się na Instagramie więc postaram się podsyłać “przepisy”. Tym razem na BABECZKI JAJECZNE 🙂

Przepis – potrzebne składniki:

foremka silikonowa do babeczek (na 6 wgłębień)

6 jajek

suszone pomidory

oliwki

kiszony ogórek

*(odrobina chudego boczku)

dymka

sól i pieprz

Przepis – jak zrobić?

Do foremki na dno poukładać w/w składniki, jajka ubić ręczna trzepaczką w misce, zalać jej zawartością foremki (pomidory i oliwki można dodać na końcu – tak by się zatapiały) wstawić do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika na termo obieg na ok. 8 minut.

I już –  smacznego 🙂 wielkanocna fit-babeczka na śniadanie gotowa 🙂

Ciekawostki o aktywności fizycznej, zdrowiu i dietetyce wprost na Twoją skrzynkę mailową!

Chcesz dostawać na swojego maila więcej takich ciekawostek i informacji o aktywności fizycznej, zdrowiu i dietetyce? Zapisz się na newsletter i otrzymaj darmowego e-booka!


Udostępnij:

OPINIE O SZKOLENIACH

Współpracujemy